Referat: Husie IF - AIF Barrikaden

Startelva: Simon S – Viktor T, Henke, Mattias, JT – Oskar, Anton, Alex, Galal – Simon, Pontus

Avbytare var David som kom in som högerback med 20 min kvar men bara spelade dryga 10 min innan han gick ut igen
antagligen p.g.a. någon skadekänning, Shershah som spelade sista dryga kvarten som vänster yttermittfältare, Kevin som spelade sista 10 som höger yttermittfältare samt Michael och Abbe som inte spelade alls.

Rätt chansrikt första 20 där först vi hade en bra period och sedan de. Vi hade också matchens första två riktiga målchanser där den första resulterade i ett skott utanför ur ett jättebra läge och det andra i en klistring av deras målvakt (som var otroligt reslig och hade ett fruktansvärt tillslag på bollen, typ 65 meter när han närmast lattjade). Husie hade därefter en boll inne som efter lite domardiskussion dömdes bort eftersom en Husiespelare spelat bollen ur händerna på en först tappad boll av Simon. Bara minuter senare – i den 13:e spelminuten kom istället ett ledningsmålet för hemmalaget.

Målet såg väldigt billigt ut men kanske var Simon bländad av den lågt stående sol han hade rakt i ögonen. Simon skulle dock ta snabb revansch när han med en jättefint ingripande räddade ett frilägesavslut. Målchanskavalkaden avslutades sedan med ännu ett friläge men ur dålig vinkel med efterföljande skott som tydligen ansågs ta i stolpen eftersom spelet tilläts fortsätta men nog i själva verket studsade på hjulet på utsidan av målet.

Resten av halvleken var chansfattig. Medan Husie ännu en stund dominerade tog vi mot slutet över allt mer vilket väl dock delvis var en följd av att Husie bevakade sin ledning, backade ner och lät oss ha ett stort bollinnehav så länge vi inte kom i farlig närhet av målet vilket de också lyckades rätt bra med.

I andra halvlek hade vi fortsatt ett något större bollinnehav och vi missade också ett gyllene kvitteringsläge när vi missade ett extremt sololäge (målvakten räddade) efter en perfekt friställande passning av Anton. Det hade då gått 58 minuter. Vår kvittering kom istället fyra minuter senare när Galal kastade ett långt inkast där Henke o Pontus gick upp i dueller utan att nå bollen men däremot nog störde en motståndare så att han touchade o därmed förlängde bollen så att Simon kunde nicka in den via en sprattlande målvakt.

Därefter verkade båda lagen gå för seger och med tanke på ett ganska sorglöst defensivt spel, där anfallarna ofta var i numerärt överläge jämfört med motståndarförsvararna, så var det konstigt att det inte skapades än fler chanser än det gjorde. Det var faktiskt vi som oftast hade väldigt lite folk hemma när motståndarna vunnit bollen och gått till anfall och ett par-tre gånger var det nära att kosta ett baklängesmål. Sista tillfället, och det särklassigt farligaste, för Husie att avgöra kom i den 86:e minuten när en Husiespelare i total splendid isolation kunde sprinta mot Simon och målet. Simon gjorde dock en för honom typisk aktion med en utrusning som skar av vinkeln och därefter en fin räddning.

Därefter avslutades matchen med att Husie på övertid genom snack drog på sig två gula och ett rött kort.

Som helhet en jämn match där vi nog rullade boll bäst medan Husie hade många farliga djupledspassningar till snabba forwards. Som vi anade får Husie sägas ha haft det bättre beställt på anfalls- än försvarssidan. Kan man kosta på sig att ha spelare som förre Vellingespelaren Mattias Lindell, som öst in mål på oss tidigare i Vellingetröjan, på bänken i cirka en timme så känns det i alla fall inte precis som att man behöver någon förstärkning på den fronten (dock kan påpekas att han varken nu eller förra gången vi mötte dem fick ut mycket alls).

De som imponerade mest på mig hos oss idag var i första hand Anton som ju visserligen alltid är väldigt bra men idag än bättre än för det mesta och Mattias i försvaret som var den av våra försvarare som lyckades bäst i att hänga med deras snabba anfallare vid farliga djupledsbollar. Han var dessutom totalt dominant i luften vilket dessvärre inte alls kan sägas om laget som helhet. Framför allt slogs man av hur lite vi lyckades utnyttja att flera av våra offensiva spelare ju är riktigt långa.

STATISTIK (våra siffror först): Hörnor: 5-3 Avslut på mål: 5-6 Avslut utanför: 7-6